Mazraoui terug bij Ajax: 'Dan spreek ik me daarna wel uit over mijn beste positie'

Mazraoui terug bij Ajax: 'Dan spreek ik me daarna wel uit over mijn beste positie'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 14:44ma 21-10-2019 om 14:44

Laatste update: maandag 21 oktober 2019 om 15:09ma 21-10-2019 om 15:09

Noussair Mazraoui maakte zaterdag als linksback zijn rentree bij Ajax. De vervanger van de geschorste Nicolás Tagliafico heeft geen moeite met de keuze van trainer Erik ten Hag, die Mazraoui vorig seizoen gebruikte als rechtsback.

"Nee, maakt voor mij niks uit. Ik doe hetzelfde, heb ongeveer dezelfde looplijnen. Dan verandert er niet zoveel", vertelt Mazraoui aan Ajax Life. "Ja, natuurlijk, de afstemming met Hakim Ziyech gaat altijd automatisch, maar Quincy Promes of Dusan Tadic voor me, daar heb ik geen probleem mee."

Mazraoui speelt waar hij nodig is. "Ik heb topduels gespeeld als rechtsachter. Ik ben op het middenveld ingevallen in belangrijke wedstrijden. Ik verzaak niet of val niet door de mand op een andere positie. Dat zeker niet." Het doel is nu: fit blijven. "Serieus. Zodat ik veel wedstrijden maak en echt steeds meer in het basisteam kom. En dan spreek me daarna wel uit over de voor mij beste positie."

In de eerste maanden van het seizoen werd Mazraoui gekweld door blessures. "De laatste anderhalve maand heb ik heel weinig gespeeld. Met deze wedstrijd tegen RKC erbij maar zo'n 110 minuten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws