Berghuis openhartig over Feyenoord-probleem: 'Jammer, gewoon kut eigenlijk'

Berghuis openhartig over Feyenoord-probleem: 'Jammer, gewoon kut eigenlijk'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 17:24wo 23-10-2019 om 17:24

Feyenoord heeft een voetballend probleem, erkent Steven Berghuis. De aanvaller vertelt in een interview met Voetbal International waar het volgens hem misgaat.

Feyenoord staat in het rechterrijtje van de Eredivisie en speelt deze week belangrijke wedstrijden tegen Young Boys en Ajax. Berghuis hoopt op beterschap. "Doordeweeks maken we duidelijke afspraken over hoe we het willen doen op zondag. In het begin van wedstrijden gaat het nog, zie je er iets van terug, maar ineens komen we in fases terecht dat het veld weer veel te lang wordt", analyseert hij tegenover VI.

Ook tegen Heracles Almelo (1-1) ging het mis, onder meer na balverlies van Berghuis zelf en Orkun Kökcü. "Dan willen we vervolgens meteen druk zetten om 'm terug te veroveren, maar zijn de afstanden zó groot, dat je nooit een moment hebt waarbij je met vier, vijf man vol druk kunt zetten. Knallen. Dat zijn wel de momenten waarop je die Kuip achter je kunt krijgen. Het is jammer dat het niet lukt, gewoon kut eigenlijk."

Berghuis is het niet eens met de stelling van ploeggenoot Rick Karsdorp dat 'de irritatie uit het spel van Feyenoord moet'. "Irritatie wil ik het niet noemen, maar natuurlijk raak je wel gefrustreerd als we zo spelen zoals we doen. We staan tiende en op basis van ons spel, verdienen we ook gewoon niet beter. Maar we moeten desondanks wel in elkaar blijven geloven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Feyenoord dit seizoen in de top-drie eindigen?

(1419 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws