Bekritiseerde Ten Hag doet Ajax-talenten belofte: Dan gaan we ze brengen

Bekritiseerde Ten Hag doet Ajax-talenten belofte: "Dan gaan we ze brengen"

24-10-2019 14:47
111

Erik ten Hag is het niet eens met de kritiek dat hij te weinig oog heeft voor aanstormende talenten bij Ajax. Onder meer Ryan Gravenberch (17), Jurgen Ekkelenkamp (19) en Noa Lang (20) komen niet aan de bak, waardoor de jeugdopleiding onder druk zou komen te staan.

Sergiño Dest brak dit seizoen door bij Ajax, maar Ten Hag laat zijn talenten veelal links liggen. "Ze moeten het verdienen", aldus de trainer op de persconferentie richting Feyenoord. "We hebben te maken met een selectie die er nu staat, dus ze moeten aantonen dat ze de potentie hebben om beter te zijn."

"Op het moment dat ze vanuit de verantwoordelijkheid spelen, dan gaan we ze ook brengen", belooft Ten Hag. "Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan met Mazraoui, met Dest, maar ook met Frenkie de Jong. Die was vorig jaar niet eens basisspeler. Dat kost tijd."

Ten Hag noemt de opleiding van Ajax 'nog steeds van heel hoog niveau'. "Als je in twee jaar tijd Kluivert, De Jong en De Ligt verkoopt... En in het huidige elftal zijn Mazraoui, Dest, Veltman, Blind, Van de Beek en Siem de Jong allemaal zelf opgeleide spelers. Je kan niet verwachten dat je op zo'n korte termijn weer aanvoering krijgt. Dat heeft tijd nodig."