Stam gaat niet vrijuit in Feyenoord-crisis: 'Een kamikaze-elftal tegen Ajax'

Stam gaat niet vrijuit in Feyenoord-crisis: 'Een kamikaze-elftal tegen Ajax'

28-10-2019 08:26
69

Jaap Stam is medeverantwoordelijk voor de sportieve crisis bij Feyenoord, maar een vertrek van de trainer is niet de oplossing voor de dolende Rotterdammers. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf.

'Feyenoord is van pissebed in kakkebed gekomen na het koppensnellen in de organisatie. Terwijl dat noodzakelijk was volgens veel geledingen bij de club om Ajax en PSV uit te dagen', schrijft de chef voetbal van de ochtendkrant daags na de zeperd van Feyenoord tegen Ajax (4-0).

Dat Stam onder meer de onmogelijkheden op de transfermarkt aandraagt als excuus, is volgens Driessen onterecht. 'Onder alle nieuwelingen staat een groen vinkje van Stam. Dus ook onder al die spelers, die kwalitatief en qua fitheid van onvoldoende niveau zijn voor Feyenoord', aldus de journalist. 'Verder valt het Stam aan te rekenen dat Feyenoord zich zo armoedig en naïef presenteert. Thuis in De Kuip bij 0-0 en 1-1 tegen Heracles inzakken op eigen helft als de bezoekers opbouwen, past niet in Feyenoords DNA.'

'Tegen Ajax stuurde Stam dan weer een kamikaze-elftal met vijf offensief ingestelde spelers het veld in, die nauwelijks een bal veroveren en blind uit de organisatie lopen terwijl de andere helft van het elftal blijft staan', vervolgt Driessen, die zag dat de Feyenoord-trainer zijn eigen positie ter discussie stelde na De Klassieker.

'Stam legde op vragen over zijn functioneren zijn hoofd vrijwillig op het hakblok. Zijn vertrek zou van korte termijnpolitiek getuigen en geen enkele garantie bieden. Waar Feyenoord echt naar snakt, is visie, een rode draad, maar dat is bij een onthoofde club geen sinecure.'