Ajax ving bot bij Boadu: 'Denk dat negen van de tien jongens dat hadden gedaan'

Ajax ving bot bij Boadu: 'Denk dat negen van de tien jongens dat hadden gedaan'

29-10-2019 10:39
160

Bij AZ beklaagden ze zich in het verleden vaak over het feit dat Ajax aan de haal ging met hun beste jeugdspelers, maar steeds vaker lijken talenten bewust de keuze te maken om bij de club uit Alkmaar te blijven. Zo werd Myron Boadu benaderd, maar de spits koos er bewust voor om bij AZ te blijven.

"Ze hebben zich bij AZ weleens beklaagd dat Ajax achter heel veel jeugdspelers aan zit", begint AZ-watcher Simon Zwartkruis in de voetbalpodcast van Voetbal International. "Steeds meer spelers bedanken nu tegenover Ajax. Die zeggen: ik blijf hier, ik zie het hier zitten en het niveau van de opleiding is hier ook heel hoog. Bij Boadu betekende dat zelfs dat hij op zijn twaalfde werd afgetest. Toen hij vijftien was, is hij benaderd door Ajax. Ik denk dat negen van de tien jongens dat hadden gedaan. Maar hij niet: AZ heeft een beter verhaal volgens Boadu."

Volgens Zwartkruis stralen Boadu en Stengs het plezier uit dat AZ zo typeert op dit moment. "Ze zijn jong bij de opleiding gehaald en helemaal gekneed en geboetseerd naar het model dat ze graag zien. Hun techniek is dermate goed dat ze over de bal heen kunnen kijken en dus altijd oog voor de situatie en elkaar kunnen hebben. Je ziet ook dat als Stengs zich laat inzakken, dat Boadu al begint te bewegen, omdat hij weet dat die bal komt en dat hij in heel veel gevallen goed komt", sluit hij af.