'Ongelooflijke drive' bij Feyenoord-trainer Advocaat: 'Lukte hem in recordtijd'

'Ongelooflijke drive' bij Feyenoord-trainer Advocaat: 'Lukte hem in recordtijd'

31-10-2019 11:16
85

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan met de komst van Dick Advocaat. Dat stelt Jordy Zuidam. Hij haalde de 72-jarige Advocaat een jaar geleden naar FC Utrecht.

Advocaat stapte in september 2018 in en leidde Utrecht naar Europees voetbal. "De rust was eigenlijk vrijwel direct terug", zegt Zuidam in De Telegraaf. De leeftijd van Advocaat is volgens hem een enkel probleem. "De energie en de wil om te willen winnen die hij aan de dag legde, hebben zijn gelijk volkomen bewezen. Ook omdat Advocaat de stafleden om zich heen wél alle ruimte geeft om met de nieuwste technische snufjes te werken."

"Het is - en dat zullen de mensen bij Feyenoord ook gaan ervaren - gewoon heel erg prettig werken met hem. Los van zijn enorme staat van dienst als trainer is hij een geweldig, oprecht mens", vervolgt de Utrecht-directeur. Hij noemt Advocaat een vakman. "Gemaakt voor dit soort klussen. Advocaat ademt voetbal. Het is zijn leven, de aard van het beestje en dat zal er ook nooit uitgaan. Op trainingen en tijdens wedstrijden heeft hij een ongelooflijke drive."

Feyenoord gaat veel plezier beleven aan Advocaat, verwacht Zuidam. "Bij ons kreeg hij in recordtijd alle neuzen weer dezelfde kant op. En tactisch weet hij wat er wordt gevraagd en schept hij duidelijkheid. Vanuit de controle wil hij in de omschakeling toeslaan. En Feyenoord heeft natuurlijk een aantal spelers die dat spelletje wel zullen verstaan."