Utrechtse fans boycotten Ajax-uit, FC Utrecht laakt besluit van gemeente Amsterdam

Utrechtse fans boycotten Ajax-uit, FC Utrecht laakt besluit van gemeente Amsterdam

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 21:52do 07-11-2019 om 21:52

FC Utrecht verklaart zich solidair met de supportersgroeperingen SV FC Utrecht en True Support, die hebben besloten om de uitwedstrijd tegen Ajax van zondagmiddag te boycotten. De club is verbolgen over het geringe aantal kaarten dat beschikbaar wordt gesteld voor het uitvak in de Johan Cruijff Arena.

De traditioneel beladen ontmoeting werd vorig seizoen afgewerkt met volle uitvakken in zowel Amsterdam als Utrecht. De supporters van FC Utrecht rekenden erop dat dit ook dit seizoen het geval zou zijn, maar de gemeente Amsterdam heeft besloten om het bij vijfhonderd tickets te houden, in verband met de beschikbare politiemacht. De twee supportersverenigingen hebben een boycot afgekondigd en FC Utrecht laat via de clubkanalen weten 'nadrukkelijk teleurgesteld' te zijn over de gang van zaken.

De club hecht waarde aan 'het normalisatietraject' met betrekking tot wedstrijden tussen Ajax en FC Utrecht. 'FC Utrecht begrijpt en steunt het feit dat SV FC Utrecht en True Support in gezamenlijkheid hebben besloten de wedstrijd van aanstaande zondag, Ajax-uit, te boycotten', klinkt het. 'Er gaat niets boven een vol gastenvak bij de onderlinge ontmoetingen tussen de Utrechters en de Amsterdammers.'

Ajax en FC Utrecht trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in Amsterdam. FC Utrecht wil zijn fans die al een buscombiticket gekocht hebben, tegemoetkomen: de club zal binnenkort 'meer informatie over het retourproces' geven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws