Frenkie de Jong oogst applaus: 'Fantastische speler om naar te kijken, fenomenaal'

Frenkie de Jong oogst applaus: 'Fantastische speler om naar te kijken, fenomenaal'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 11:12za 16-11-2019 om 11:12

Martin O'Neill steekt de loftrompet over Frenkie de Jong, die volgens hem over niet al te lange tijd de beste middenvelder ter wereld zal zijn. De bondscoach van Noord-Ierland wil de Oranje-middenvelder opnieuw uit de wedstrijd houden in Belfast.

"Het is een fantastische speler om naar te kijken. Dat hij op zo'n jonge leeftijd al zulke verantwoordelijkheid neemt, is fenomenaal", vertelt O'Neill op de persconferentie. "Ik denk dat we binnen twaalf tot achttien maanden over hem spreken als de beste middenvelder ter wereld."

Noord-Ierland maakte het Oranje vorige maand zeer lastig in De Kuip, waar Paddy McNair belast was met het uitschakelen van de speler van FC Barcelona. "Dat ging lang goed", wordt O'Neill geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Maar in de slotfase was De Jong toch weer belangrijk bij die doelpunten van Nederland."

De Noord-Ieren gingen in de slotfase met 3-1 onderuit, maar O'Neill put desondanks hoop uit de eerste confrontatie. "Nederland raakte steeds erger gefrustreerd. Dat hoorde je na afloop ook aan de reactie van hun bondscoach. Wij zouden aan tijdrekken hebben gedaan. Maar de bal was 57 minuten in het spel, net als in de meeste andere duels van Oranje."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Noord-Ierland - Nederland?

(4433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws