Update van Ten Hag: blessure Ziyech 'lijkt mee te vallen', spoedig Labyad-diagnose

28 november om 06:59

Ajax-trainer Erik ten Hag zag woensdagavond tegen Lille OSC twee spelers geblesseerd uitvallen. Hakim Ziyech maakte hands in aanloop naar zijn tweede treffer van de avond – die uiteindelijk afgekeurd werd door de VAR – en blesseerde daarbij zijn rechterarm, Zakaria Labyad moest vlak voor rust gewisseld worden met een knieblessure.

Ziyech verscheen kort na het laatste fluitsignaal voor de camera's van Veronica: de linkspoot liet weten dat zijn arm veel pijn deed, maar dat hij niet gebroken aanvoelde. Ten Hag toonde zich in gesprek met De Telegraaf optimistisch. "Zoals het er nu uitziet, valt het mee", liet hij weten aan de ochtendkrant. Een bezoek aan de medische staf zal echter definitief uitsluitsel moeten geven.

Labyad lijkt voor langere tijd weg te zijn gevallen: de 26-jarige Utrechter blesseerde in de blessuretijd van de eerste helft zijn knie en moest strompelend het veld af. "Dat moeten we even afwachten. Ik denk dat we binnen 24 uur met een diagnose komen", reageerde Ten Hag desgevraagd. De Ajax-trainer lijkt echter rekening te moeten houden met een langdurige absentie van Labyad.

Zondagmiddag om 12.15 uur staat de volgende opdracht voor Ajax op het programma: FC Twente – de voormalig werkgever van Ziyech – is de volgende tegenstander in de Eredivisie. Of de twee Marokkaans internationals van de partij zullen zijn, is nog de vraag. De kans op het meespelen van Ziyech lijkt echter groter dan die op een aanwezigheid van Labyad.