Update: Janssen moet twee weken herstellen en is niet van de partij tijdens WK

Update: Janssen moet twee weken herstellen en is niet van de partij tijdens WK

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 10:50ma 09-12-2019 om 10:50

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 19:10di 10-12-2019 om 19:10

Vincent Janssen viel zaterdag tijdens de gewonnen halve finale van de play-offs (1-0) uit met een spierblessure. De Nederlander is echter wél vertrokken richting Qatar, waar zijn club komende week begint aan het WK voor clubs.

Monterrey plaatste zich dus voor de finale om het landskampioenschap, maar zag Janssen uitvallen met een blessure. De in Heesch geboren spits viel, zo berichten Mexicaanse media, uit met een spierblessure. Door de kwetsuur staat het WK voor clubteams op de tocht. Monterrey probeert om de goalgetter klaar te stomen voor het toernooi in Doha, waar de Mexicanen het komende zaterdag opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Al-Sadd en Hienghène Sport.

Janssen is inmiddels gewoon samen met zijn teamgenoten vertrokken naar Doha. Tijdens de tweede ronde van het WK voor clubs staat er veel op het spel voor Monterrey en Janssen. De winnaar van dat duel mag het opnemen tegen de winnaar van de Champions League, Liverpool. Na het WK voor clubs keert Janssen terug naar Mexico, om samen met Club América uit te vechten wie zich kroont tot landskampioen.

Update: Janssen zal het WK voor clubteams inderdaad aan zich voorbij moeten laten gaan. Zijn club meldt via de officiële kanalen dat het herstel van zijn blessure twee weken zal vergen. De eerste wedstrijd in Qatar - tegen de winnaar van Al Sadd-Hienghène Sport - van zaterdag komt dus sowieso te vroeg voor de Brabander.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws