Ik vond Ziyech niet geweldig. Ziyech en Tadic konden het verschil niet maken

"Ik vond Ziyech niet geweldig. Ziyech en Tadic konden het verschil niet maken"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 23:20di 10-12-2019 om 23:20

Wim Kieft kan de uitschakeling van Ajax niet los zien van de afwezigheid van enkele bepalende spelers. Ajax miste Quincy Promes en David Neres in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. 

"Het begint met de bezetting en de fitheid van de groep", zegt Kieft bij Veronica. "Ze misten twee cruciale spelers. Ajax speelde ook niet de beste wedstrijd. Heel gehaast en gespannen. Er stond heel veel druk op. In de tweede helft hadden ze een goede periode, maar dan is er toch te weinig individuele kwaliteit om zo'n wedstrijd te beslissen."

Hakim Ziyech maakte geen indruk op Kieft. "Ik vond Ziyech niet geweldig. Ziyech en Tadic konden het verschil niet maken. Het waren spaarzame momenten dat ze zo ver doorkwamen. Ajax was vaak heel slordig."

Johan Derksen is niet te spreken over het spel van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. "Tadic heb ik niet gezien. Hij heeft niets gedaan. Misschien had hij er de pest in dat hij naar links moest, maar in het belang van het elftal moet je je professioneel opstellen. Het enige goede dat hij deed was die jongen van Valencia een rode kaart aaannaaien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws