Van Marwijk: 'Hij is echt uitstekende trainer, maar heb me wel aan hem gestoord'

Van Marwijk: 'Hij is echt uitstekende trainer, maar heb me wel aan hem gestoord'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 19:20do 12-12-2019 om 19:20

Bert van Marwijk staat ervoor open om schoonzoon Mark van Bommel te helpen bij PSV, maar hij zal niet op de bank plaatsnemen. De ex-bondscoach hoopt dat de Eindhovenaren vasthouden aan de 42-jarige trainer.

"Als Mark vraagt of ik hem wil helpen, zeg ik daar geen 'nee' tegen", vertelt Van Marwijk aan VTBL. Een rol als assistent zal hij echter niet op zich nemen. "Ik wil zijn ontwikkeling absoluut niet in de weg staan. Dit is een heel moeilijke periode voor hem, maar daar leert hij wel het meeste en het snelste van."

Van Marwijk vindt dat PSV hoe dan ook moet vasthouden aan Van Bommel. "Ik zou hem nu echt het gevoel geven van: 'Luister jongen, wij gaan met jou door'. Ik denk dat hij daar heel veel zelfvertrouwen door krijgt. Hij heeft echt potentie. Ik vind hem echt een goede trainer. Omdat Mark ongelooflijk veel dingen ziet. Er ontgaat hem nauwelijks iets. Hij kan ook leiding geven."

Volgens Van Marwijk zijn er nog wel verbeterpunten en moet PSV hem 'scherp blijven analyseren'. "Hij gedroeg zich in het begin langs de kant alsof hij nog speler was. Daar heb ik me best wel aan gestoord en dat heb ik ook tegen hem gezegd. Dat heeft Mark heel snel opgepakt. Er staat nu een andere trainer."

"Wat vaak zijn probleem is: hij wil dingen te goed doen", vervolgt Van Marwijk. "Hij beschermt zijn spelers ten koste van alles en wil alles onder controle houden. Dat snap ik ook wel. Ik heb wel vaker gezegd: 'Laat dat nou los. Concentreer je alleen op wat er op het veld gebeurt. Al dat andere kun je toch niet naar je hand zetten'."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws