Van Marwijk met stomheid geslagen: 'Een dag later waren we niet meer welkom'

Van Marwijk met stomheid geslagen: 'Een dag later waren we niet meer welkom'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 11:57wo 11-12-2019 om 11:57

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 12:17wo 11-12-2019 om 12:17

Bert van Marwijk zag zijn ontslag bij de Verenigde Arabische Emiraten totaal niet aankomen. Een dag voor zijn congé kreeg hij namelijk te horen dat de bond met hem door wilde. 

Van Marwijk (67) wist zich met de VAE niet te plaatsen voor de Gulf Cup, maar mocht desondanks blijven. Althans, zo leek het. "Dinsdag kreeg ik nog te horen dat ze erg tevreden waren over ons werk en de samenwerking wilden verlengen. Toen ik een dag later thuiskwam hoorde ik dat we niet meer welkom waren", vertelt Van Marwijk in een interview met RTL.

"De mensen die mij vertelden dat ze graag door wilden gaan vertelden me ook dat ik niet meer hoefde te komen. Een dag daarna zijn ze opgestapt. Het complete bestuur is opgestapt. Dat is wat er gebeurd is."

Van Marwijk denkt niet dat hij nog terugkeert in de voetballerij. "De kans dat ik nog wat ga doen is heel erg klein. Ik vind het alleen moeilijk om te zeggen dat ik er helemaal mee stop, want dat is zo definitief. Ik ben niet het type dat daarop terugkomt, dus als ik dat zeg dan kóm ik ook niet meer terug. De kans is klein dat ik wat ga doen."

Van Marwijk begon zijn trainersloopbaan bij het Belgische FC Herderen in 1990. In Nederland trainde hij RKVCL Limmel, SV Meerssen, Fortuna Sittard en Feyenoord. Met laatstgenoemde club won hij de UEFA Cup in 2002.

Verder was Van Marwijk trainer van Borussia Dortmund en Hamburger SV. Hij was vier jaar lang bondscoach van het Nederlands elftal, waar hij in 2010 de WK-finale mee haalde. Ook was hij bondscoach van Saoedi-Arabië en Australië.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws