Van Bommel neemt geen risico met Malen en passeert Rosario: 'Vindt hij niet leuk'

Van Bommel neemt geen risico met Malen en passeert Rosario: 'Vindt hij niet leuk'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 19:08do 12-12-2019 om 19:08

PSV-trainer Mark van Bommel heeft zijn elftal op vier plekken moeten wijzigen voor het Europa League-duel met Rosenborg. De oefenmeester benadrukt dat Donyell Malen uit voorzorg op de bank plaatsneemt.

"Malen komt net terug van een blessure en heeft nu een paar wedstrijden negentig minuten gespeeld. Niet dat hij er last van heeft, maar hij voelt het wel. Dan moet je slim zijn", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. Ritsu Doan en Michal Sadílek kampen met een blessure en ontbreken. "Dat moeten we van dag tot dag gaan bekijken."

Pablo Rosario, die eerder al zijn aanvoerdersband moest inleveren, wordt voor het eerst in lange tijd gepasseerd. Erick Gutiérrez vervangt hem. "We hebben ook Guti achter de hand en er zijn ook jongens die tot minuten willen komen. Iedereen wil spelen. Pablo vindt het ook niet leuk om eruit gehaald te worden."

Hoewel PSV al is uitgeschakeld in Europa, benadrukt de coach het treffen niet licht op te nemen. Hij wil de goede lijn doortrekken na de 5-0 zege op Fortuna Sittard. "Dat we ons niet kunnen kwalificeren, is erg jammer. Normaal gesproken moet je alles thuis winnen en in een uitwedstrijd een punt pakken. Dan heb je tien punten en ben je door. Nu staan we op zeven met nog een thuiswedstrijd op het programma. Maar we zitten niet in de situatie dat we een wedstrijd kunnen laten lopen. Normaal niet, nu zeker niet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws