Opgeleefde Dessers: 'Ik ben een beetje het slachtoffer geworden van fans'

Opgeleefde Dessers: 'Ik ben een beetje het slachtoffer geworden van fans'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 08:42zo 15-12-2019 om 08:42

Laatste update: zondag 15 december 2019 om 13:09zo 15-12-2019 om 13:09

Topscorer Cyriel Dessers speelt zondagmiddag met Heracles tegen zijn oude club FC Utrecht, die hem afgelopen zomer van de hand deed. De Belg aast op revanche.

Dessers werd afgelopen zomer omgeruild met toenmalig Heracles-spits Adrian Dalmau. "Ik voelde me even handelswaar. Een bonnetje erbij en klaar. Dat duurde alleen amper een seconde, omdat ik vooral blij was dat ik deze stap opzij kon zetten", zegt de Belg tegen Tubantia. "Als je van club wisselt, prikkelt dat. Dan wil je het ook beter doen dan de ander. Daarom had ik veel liever gehad dat Adrian fit was geweest, zodat de vergelijking eerlijk was."

De Vlaming kijkt soms met nare gevoelens terug aan zijn periode in de Domstad. "Ik heb er moeite mee gehad dat supporters mij uitfloten. Ook als ik goed speelde, floten ze. Ik ben een beetje het slachtoffer geworden van de fans. Soms reed ik naar huis met een kutgevoel, vroeg me af waarom ik geen krediet had. In de play-offs keerde ik terug van een blessure. Het publiek was sceptisch: moet Dessers het gaan doen? Het ging goed."

Desondanks wil Dessers zijn periode bij Utrecht niet zien als een volledig fiasco. "Uiteindelijk heeft het me gesterkt, als voetballer en als mens. Je moet er mee leren omgaan, en dat is me gelukt. Ik heb een mooie tijd bij Utrecht gehad, er echte vrienden aan overgehouden. Ik heb zin in de wedstrijd en hoop dat we winnen", besluit de spits.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws