Ik weet dat ik hogerop kan, vrienden als Memphis zeggen dat ook

"Ik weet dat ik hogerop kan, vrienden als Memphis zeggen dat ook"

17-12-2019 07:46 Laatste update: 07:51
33

Excelsior-aanvaller Rai Vloet is ontdaan door het blessurenieuws van Memphis Depay, die hij nog kent uit de jeugd van PSV. Vlak voordat de Olympique Lyon-aanvaller zijn kruisband afscheurde en zijn EK-dromen (hoogstwaarschijnlijk) in rook op zag gaan, was hij nog een dagje in Rotterdam met Vloet.

De 24-jarige Brabander trof een goedgemutste Memphis aan. "Memphis was echt vrolijk. Je zag aan zijn gezicht dat hij veel zin had in het EK", aldus Vloet in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Het nieuws uit Lyon verpestte dan ook 'zijn hele dag'. "Toen ik het nieuws hoorde, voelde ik écht zijn pijn. Memphis kennende gaat hij er alles aan doen het EK toch te halen. Ik sluit zeker niet uit dat het 'm nog lukt ook."

Vloet en Memphis droomden samen van een doorbraak in Eindhoven: waar de een uitgroeide tot Eredivisie-topscorer en Oranje-international, maakte de ander een rondgang langs clubs als SC Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda en Excelsior. "De concurrentie was destijds wel heviger dan nu. Ik denk dan: als ik drie jaar later bij het eerste van PSV was gekomen, was ik dan wel doorgebroken?", vraagt Vloet zich af. De aanvaller doet er alles aan om weer in de Eredivisie terecht te komen. "Ik weet dat ik hogerop kan, vrienden als Memphis zeggen dat ook."