Faber geeft duidelijkheid bij PSV: 'Uiteindelijk een definitieve opvolger'

Faber geeft duidelijkheid bij PSV: 'Uiteindelijk een definitieve opvolger'

17-12-2019 14:28
62

Ernest Faber leidde dinsdag zijn eerste training als interim-trainer van PSV. De tijdelijke opvolger van de ontslagen Mark van Bommel voert meteen een wijziging door: de oefensessies op De Herdgang zijn niet langer besloten, behalve de dag voor de wedstrijd.

"Het is erg snel gegaan", blikt Faber, die kortstondig contact had met Van Bommel, terug op de roerige maandag bij PSV. "Ik stond op het punt om met Jong PSV mee te reizen naar Engeland toen ik werd gebeld door de directie. Uiteindelijk sta ik nog geen dag later voor de groep. Na goed overleg met mijn managementteam en coördinatoren bij de PSV Academy heb ik ja gezegd."

"De PSV Academy staat er op dit moment erg goed voor", vervolgt Faber. "Dat zie je onder andere terug in de resultaten, de ontwikkeling van de talenten en natuurlijk de realisatie van het nieuwe gebouw. Maar de jeugdopleiding is altijd ondersteunend aan het eerste. Dat geldt ook voor mij. Ik ben nu hier om de club te helpen."

De hoofd jeugdopleiding vult de positie van hoofdtrainer tijdelijk in. "Uiteindelijk zal er een definitieve opvolger komen. Voor die zoektocht heeft de directie nu ruim de tijd." Faber beseft dat hij resultaat moet gaan halen. "De opdracht is duidelijk. De komende twee wedstrijden moeten gewonnen worden."

Faber verwacht tegen GVVV en PEC Zwolle slechts kleine wijzigingen door te voeren. "Er zullen wat andere accenten liggen. De jongens doen al heel veel dingen goed, sommige dingen kunnen beter. Iedereen is bovengemiddeld talentvol, alleen kan niemand het alleen. Ik ga ze zo goed als mogelijk proberen te helpen. Dat zullen we allemaal moet gaan doen. Dat betekent tegen GVVV vanaf minuut één met het mes tussen de tanden spelen. Iedereen weet wel hoe laat het is."