VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsbuiten

26-12-2019 09:00
106

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Dit keer: de rechtsbuiten.

We hebben vijf rechteraanvallers genomineerd, waarvan er één een plekje in ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft krijgen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De rechtsbuiten met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Ché Nunnely (Willem II)
Explosief en bij vlagen niet af te stoppen: Nunnely is helemaal los bij Willem II. Zijn hoogtepunt waren de twee doelpunten tijdens de 2-1 thuisoverwinning op PSV. Met drie goals kan zijn productiviteit nog wel omhoog, maar Nunnely is dit seizoen grote stappen aan het maken.

Calvin Stengs (AZ)
Het jaar van zijn grote doorbraak. Stengs is bepalender dan ooit voor AZ en werd daarvoor beloond met zijn debuut in het Nederlands elftal. Met vier goals en zeven assists bij veel AZ-doelpunten betrokken en vooral sterk in samenwerking met zijn maatje Myron Boadu.

Hakim Ziyech (Ajax)
De Magiër, de Tovenaar... Misschien wel de allerbeste speler op de Eredivisie-velden dit seizoen. Gaf onlangs toe dat de Eredivisie voor hem niet echt een uitdaging meer is, maar dat betekent niet dat hij zich niet tot grote daden kan zetten: met zes goals en dertien assists overlegt hij weergaloze cijfers. Speelde - net als Stengs - het merendeel van zijn wedstrijden vanaf de rechterflank en gaat daardoor mee in de stemming van de rechtsbuitens.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Feyenoord mocht dan wel een zeer stroeve seizoenstart hebben, aan de cijfers van Steven Berghuis valt dit niet te zien. Elf goals en drie assists voor de rechtsbuiten, die daarmee de absolute sterspeler van dit Feyenoord is. Neemt dit seizoen ook meer een rol als leider aan.

Mitchell van Bergen (sc Heerenveen)
Een echte vleugelflitser, bloedsnel en bepalend voor sc Heerenveen met drie goals en vier assists. Van Bergen loopt al wat jaartjes mee in Nederland, maar is pas twintig jaar en behoort nu al tot de beste buitenspelers in de Eredivisie. Leuk seizoen van de Heerenveen-aanvaller.



Wie vond jij de beste centrale verdediger van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
De beste doelman
De beste rechtsback
De beste centrale verdedigers
De beste linksback
De beste controleur
De beste aanvallende middenvelders