'Als ik kan kijk ik elke Ajax-wedstrijd live op tv, leuk om het te zien groeien'

'Als ik kan kijk ik elke Ajax-wedstrijd live op tv, leuk om het te zien groeien'

23-12-2019 19:11
26

Frank de Boer volgt de wedstrijden van Ajax nog altijd op de voet. Dat doet hij niet alleen supporter, maar ook als trainer. De Boer was vijf seizoenen lang trainer van Ajax en staat nu aan het roer bij Atlanta United. 

"Je kijkt als fan, maar natuurlijk ook als trainer", vertelt De Boer in een interview met Ajax TV. "Je moet als trainer ook kijken of je dit met je eigen team kunt bewerkstelligen of dat het niveau te hoog is. Ik kan het wel proberen, maar dan gaan mensen in de denkmodus. Dat moet je helemaal niet hebben. Je moet een balans zien te vinden."

Na het vertrek van De Boer heeft Ajax grote stappen gezet. De club verhoogde het salarisplafond en gaf hogere transfersommen uit. "Het is hartstikke leuk om dit te zien groeien. Ik kijk als ik kan elke wedstrijd van Ajax live op tv. Je hoopt dat dit zolang mogelijk doorgaat", zegt De Boer.

De Boer won bij Ajax vier landstitels. In zijn laatste seizoen liep hij de schaal in de laatste competitieronde mis. De Boer was na zijn vertrek bij Ajax werkzaam voor Internazionale en Crystal Palace.