Blind geboren en getogen Amsterdammer: 'Die positieve arrogantie leer je snel'

Blind geboren en getogen Amsterdammer: 'Die positieve arrogantie leer je snel'

28-12-2019 09:28
126

Daley Blind ziet de kampioenschappen met Ajax als de mooiste herinneringen uit zijn voetbalcarrière. De verdediger groeide als kind op met Ajax en voelt zich dan ook een echte Amsterdammer.

Het duurt niet lang voordat Blind tijdens het interview met Het Parool wordt gevraagd naar zijn mooiste voetbalmomenten. "Dan kom ik al heel snel bij de kampioenschappen met Ajax uit", vertelt hij. "Het mooiste moment was dat we met de bus door Amsterdam reden, de mensen uit de kroegen kwamen en de straat op liepen. Dat zijn mooie dingen om te zien, hoe iedereen zo’n kampioenschap beleeft."

Blind werd geboren in Amsterdam en merkt dat hij echt is opgegroeid met Ajax. "Die Amsterdamse bluf en positieve arrogantie leer je dan snel. Door Ajax voel ik mij wel echt het meest Amsterdammer. Het wapen van de stad staat zelfs op mijn voetbalschoenen."

Hij ontmoette zijn vrouw ook in de hoofdstad, tijdens een drankje in een café. "Ik heb mijn vrouw ontmoet in de Bubbels. Ik was toen jong en vrijgezel. Ik speelde toen bij Ajax niet heel vaak, dus ik had wat meer vrije tijd. Toen ik haar zag, heb ik echt mijn best voor haar gedaan", sluit Blind af.