Spannende titelstrijd in Eredivisie: 'Kansen AZ zijn stuk lager dan die van Ajax'

Spannende titelstrijd in Eredivisie: 'Kansen AZ zijn stuk lager dan die van Ajax'

28-12-2019 09:45
66

Calvin Stengs en Myron Boadu maakten in de eerste seizoenshelft grote indruk bij AZ. Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk genieten van het spel van de jongelingen, maar denken dat een titel er niet inzit dit seizoen.

Van Hooijdonk is een groot fan van spits Boadu. "Als je op zo'n jonge leeftijd al over zulke eigenschappen beschikt... Hij is fysiek sterk, snel en kan heel goed samenwerken met Stengs en Oussama Idrissi. Een geweldige speler", vertelt hij tegen de NOS. Janssen pikt Stengs eruit als uitblinker. "Hij speelt sierlijk, met steekpasses en ballen in de ruimte. Hij is een eenheid met Boadu, die twee hebben een klik. Stengs is bijna een nonchalante voetballer. Zo komt hij over, maar hij doet zo veel goed."

Ondanks het goede spel zit de titel er niet in, denken beide analisten. Ajax heeft daarvoor simpelweg teveel kwaliteit en een bredere selectie. "Het verrast me dat ze het zo lang volhouden, maar het loopt als een tierelier bij ze", aldus Van Hooijdonk. "Ze hebben niet zulke grote tegenslagen gehad, behalve dan de blessures van Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos. Maar misschien wordt dit wel een seizoen zonder tegenslagen, dan kan het nog spannend worden."

"Voor mij zijn de kansen van AZ een stuk lager dan die van Ajax, want zij hebben een bredere selectie", vult Janssen aan. "Het aantal wedstrijden gaat voor AZ te veel worden. Er komt nog een heleboel aan en ze hebben al zo veel gespeeld. Met een bredere selectie is dat beter te verdragen."