'Zlatan moest lachen, tot hij begreep dat ik geen grap maakte'

'Zlatan moest lachen, tot hij begreep dat ik geen grap maakte'

28-12-2019 15:13
28

Adriano Galliani werkte bij AC Milan samen met Zlatan Ibrahimovic en heeft geprobeerd om de Zweed naar Serie C-club AC Monza 1912 te halen, waar Galliani tegenwoordig in het bestuur zit. 

"Ja, ik wilde hem naar Monza halen", bevestigt Galliani in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Ik belde hem en bood hem een geweldig avontuur. Hij moest lachen, tot hij begreep dat ik geen grap maakte. Hij werd serieus en wees de aanbieding af om uiteindelijk voor Milan te kiezen, dat is prima. Hij nam een beslissing waar ik ook tevreden mee ben. Ik zou zeggen: welkom terug, strijder!"

Zlatan is 38 jaar oud, maar desondanks denkt Galliani dat de spits nog van waarde kan zijn voor de club. "Zlatan heeft veel morele kracht, charisma en vastberadenheid waardoor hij altijd beslissend zal zijn. In mijn 31 jaar bij Milan heb ik nog nooit een speler gezien die een ander tegen de muur heeft gedrukt omdat hij niet hard genoeg zijn best deed. Behalve bij Zlatan."

"Als hij dat nu weer ziet, zal hij het opnieuw doen. Hij zal een frisse wind zijn. Fysiek is hij vernietigend. Als hij over vijftien dagen topfit is, zal hij op en naast het veld van grote waarde zijn."