Den Bosch-fan spreekt zich onomwonden uit: 'We zijn keihard genaaid door de media'

Den Bosch-fan spreekt zich onomwonden uit: 'We zijn keihard genaaid door de media'

29-12-2019 09:10
182

2019 was een bewogen jaar voor FC Den Bosch. De Brabanders begonnen het jaar als koploper van de Keuken Kampioen Divisie, maar werden uiteindelijk vierde en kwamen in het nieuwe seizoen negatief in het nieuws door een racisme-rel.

Het heeft de Bosschenaren niet meegezeten, stelt Ramon van der Hoorn. Hij is fan van de blauwwitten en rekent onomwonden af met de kritiek die zijn club te verwerken kreeg. "Het zou kunnen dat er een laveloze fan iets geroepen heeft", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Maar er is op geen enkel moment een oerwoudgeluid te horen. Ook niet als je naar de beelden van de wedstrijd kijkt en luistert."

De verhalen zijn volgens Van der Hoorn dan ook onzin. "En de meningen van Rutte en Wijnaldum. Die Hitlergroet was géén Hitlergroet. Maar die jongen die in beeld was, wordt compleet door de mangel genomen. Het ging van vermoedelijk racisme, naar toch, tot helemaal niks. Maar wij hadden het weer gedaan."

De fervent aanhanger van FC Den Bosch wijst de media aan als hoofdschuldige voor het negatieve beeld dat er rondom zijn club hangt. "De media heeft ons keihard genaaid. Iedereen had wel een mening over de wedstrijd tegen Excelsior. En het Brabants Dagblad? Dat stampt ons nog eens extra de grond in door allerlei zaken uit het verleden erbij te halen."