Raiola reageert op Manchester United-geruchten: 'Vreemd en teleurstellend'

Raiola reageert op Manchester United-geruchten: 'Vreemd en teleurstellend'

30-12-2019 15:25
56

Mino Raiola heeft maandag gereageerd op de concrete belangstelling van Manchester United voor Erling Braut Haaland. De Engelse club viste achter het net: het Noorse wonderkind tekende zondag bij Borussia Dortmund.

Manchester United had verregaande interesse, maar Haaland koos anders. "De club die het meest met Erling heeft gesproken, is United", bevestigt Raiola aan The Telegraph. "Iedereen had de kans om Erling in het echt te ontmoeten. Het is duidelijk dat hij United op dit moment niet als de juiste stap in zijn carrière ziet, maar hij heeft niets tegen Manchester United of Ole Gunnar Solskjaer."

"Erling prefereert Borussia Dortmund gewoon boven United en andere clubs. Ik ben heel blij, omdat hij naar een club gaat waar hij écht heen wilde. Dat is het beste", vervolgt Raiola. "Als hij voor Manchester United had gekozen, dan was ik verplicht geweest om hem daarnaartoe te brengen. Maar hij kiest voor Dortmund, ondanks een goede aanbieding van United. Uiteindelijk ging het niet om de financiën."

Raiola houdt naar verluidt vijftien miljoen euro over aan de Dortmund-transfer van Haaland. Volgens de Engelse geruchten knapte Manchester United af op de hoge eisen van de zaakwaarnemer en Haalands vader Alf-Inge. Raiola: "Ik weet niet of dit van Manchester United komt, maar als dat wel zo is dan proberen ze hun eigen verlies te verhullen. Dat vind ik vreemd en teleurstellend."