Vitesse heeft overschot aan spitsen: 'Zolang ik trainer ben, gebeurt dat niet'

Vitesse heeft overschot aan spitsen: 'Zolang ik trainer ben, gebeurt dat niet'

Gepubliceerd: dinsdag 7 januari 2020 om 15:16di 07-01-2020 om 15:16

Edward Sturing wil zijn stempel gaan drukken als de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. Het clubicoon van de Arnhemmers, die het stokje overnam van interim-trainer Joseph Oosting, moet Vitesse richting de play-offs om Europees voetbal gaan leiden.

Sturing is erg aanwezig op het trainingskamp dat Vitesse belegt in het Portugese Alcantarilha. "Dat moet ook wel", vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. "Tijdens dit trainingskamp wil ik mijn speelwijze uitdiepen. Zowel op het veld als daarbuiten. We moeten ook veel praten, individueel en in teamsessies."

Dat alles om ervoor te zorgen dat Vitesse een beter figuur slaat dan in de eerste seizoenshelft. Leonid Slutsky werd daarin ontslagen vanwege het matige voetbal en de teleurstellende resultaten. "De ploeg moet fysiek weer topfit worden, er moet kracht bij", zegt Sturing. "We willen meer initiatief nemen in wedstrijden en initiatief kost kracht. Daarom probeer ik met Jan van Norel (fysiektrainer, red.) een schema te maken waar deze ploeg stappen mee zet."

Of Vitesse actief zal zijn op de transfermarkt is nog niet duidelijk. Wel lijken de Arnhemmers afscheid te gaan nemen van één of meerdere spitsen. "We hebben vier spitsen, dat kan als je met twee spitsen speelt. Maar zolang ik hoofdtrainer ben, zal dat niet gebeuren. Ik heb dus ook geen vier spitsen nodig, daar moeten we wel naar gaan kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws