Ziyech neemt Ünüvar bij de hand: 'Ik wil dit seizoen nog debuteren in de ArenA'

Ziyech neemt Ünüvar bij de hand: 'Ik wil dit seizoen nog debuteren in de ArenA'

Gepubliceerd: vrijdag 10 januari 2020 om 14:56vr 10-01-2020 om 14:56

Supertalent Naci Ünüvar mag zich deze week in Qatar laten zien tijdens het winterse trainingskamp van Ajax. De pas zestienjarige spelmaker deed donderdag mee in het oefenduel met KAS Eupen en kijkt zijn ogen uit tussen de grote mannen.

Met name Hakim Ziyech neemt zijn jonge collega bij de hand. "In het veld en erbuiten. We praten veel met elkaar", vertelt Ünüvar aan De Telegraaf. De jeugdinternational uit Zaandam noemt Ziyech zijn grote voorbeeld in de selectie. "Een paar jaar geleden, toen hij net bij Ajax kwam (in augustus 2016, red.), keek ik al tegen hem op. En zeker nu hoe hij zich heeft ontwikkeld."

Ünüvar ziet Ziyech nu dagelijks aan het werk en krijgt ook te maken met hoofdtrainer Erik ten Hag. "Ik vind het wel een goede trainer", klinkt het. "Wanneer het moet, pakt hij je aan, maar hij zegt het ook als het goed is." Hoewel hij ruiterlijk toegeeft dat hij conditioneel nog moet groeien, zijn de ambities van Ünüvar torenhoog. "Ik hoop dit seizoen nog mijn officiële debuut te maken in de ArenA. Daar ga ik voor."

De aanvallende middenvelder heeft tot dusver twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden in de benen. Tegen TOP Oss maakte hij zijn eerste in het betaald voetbal.

Poll

Is Ünüvar al oud genoeg voor een plekje in Ajax 1?

(2555 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws