RKC bevestigt komst Van der Venne: middenvelder maakt transfer naar Eredivisie

RKC bevestigt komst Van der Venne: middenvelder maakt transfer naar Eredivisie

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 15:50ma 20-01-2020 om 15:50

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 16:28ma 20-01-2020 om 16:28

RKC Waalwijk heeft zich maandag versterkt met Richard van der Venne. De 27-jarige middenvelder komt per direct over van Go Ahead Eagles.

De transfer van Van der Venne hing al even in de lucht, maar is nu dus officieel. "Richard is een speler die we al langere tijd op het oog hadden. Met zijn loopvermogen, diepgang en scorend vermogen heeft hij bij TOP Oss en Go Ahead Eagles bewezen van grote waarde te zijn. Een speler die met zijn strijd en passie past bij onze club", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubwebsite.

Zondag was Van der Venne met een doelpunt nog belangrijk voor Go Ahead Eagles, dat met 2-3 won op bezoek bij FC Den Bosch. Na afloop bevestigde de spits voor de camera van FOX Sports zijn ambitie om naar RKC te verkassen. "Ik zou graag in de Eredivisie willen spelen", gaf hij aan.

Van der Venne maakte in de zomer van 2018 de overstap naar Go Ahead Eagles nadat hij goed was voor 22 doelpunten in 81 officiële wedstrijden namens TOP Oss. In Deventer kwam hij tot 62 duels, waarin hij 19 keer scoorde voor Go Ahead Eagles, dat met het aantrekken van Soufyan Ahannach snel in lijkt te spelen op het vertrek van Van der Venne.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws