Witte rook uit Rotterdam: Feyenoord stalt talentvolle Burger bij Excelsior

Witte rook uit Rotterdam: Feyenoord stalt talentvolle Burger bij Excelsior

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 11:00do 23-01-2020 om 11:00

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 11:45do 23-01-2020 om 11:45

Wouter Burger heeft zijn transfer te pakken. Feyenoord verhuurt de achttienjarige middenvelder tot het einde van het seizoen aan stadgenoot Excelsior.

Dat bevestigen de twee Rotterdamse clubs via de officiële kanalen. Burger speelde één seizoen in de jeugdopleiding van Excelsior en maakte in 2013 de overstap naar Feyenoord. Donderdagochtend staat hij voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe ploeggenoten.

"Ik zie ontzettend veel mogelijkheden voor dit team en voor mezelf", reageert Burger op de Excelsior-site. "Toen Excelsior kwam had ik daar meteen een goed gevoel bij. Een aantal jongens ken ik en het voelt goed om hier te gaan spelen. Daarom was ik er snel uit."

Burger beschikt bij Feyenoord nog over een contract tot medio 2023. Dit seizoen kwam hij niet verder dan tien optredens in de hoofdmacht, waarin hij één doelpunt maakte. Dick Advocaat besloot in de winterstop dat de jeugdinternational mocht uitkijken naar een tijdelijke nieuwe club.

"Bij Feyenoord is het gelopen zoals het is gelopen", aldus Burger. "Ik zie dit daarom echt als een kans om te laten zien dat ik goed genoeg ben. Ik voel me goed en ben er klaar voor om te spelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws