Feyenoord kan nog dicht bij titel komen: 'Ajax zonder Blind en Ziyech stuk minder'

Feyenoord kan nog dicht bij titel komen: 'Ajax zonder Blind en Ziyech stuk minder'

04-02-2020 06:48
101

Voor Dick Advocaat zijn de opties op het Feyenoord-middenveld toegenomen met de komst van Oguzhan Özyakup. Willem van Hanegem denkt dat dit wel eens ten koste kan gaan van de basisplaats van Jens Toornstra. 

"Veel zal afhangen van hoe fit Kökçü alweer is", begint Van Hanegem over een speler die de dupe wordt van de komst van Özyakup in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar zoals ik al eerder zei: ik zou dan die twee Turkse jongens Kökçü en Özyakup allebei opstellen, met Leroy Fer daar als verdedigende middenvelder achter. Dan sneuvelt Jens Toornstra, maar die kan in de laatste maanden van het seizoen nog een belangrijke rol spelen als invaller. Nee, niet meer als basisspeler zou ik zeggen. Tenminste, als ik Feyenoord-trainer was."

André Stafleu is het met Van Hanegem eens. De voormalig speler van Feyenoord, die tot meer dan 200 officiële duels kwam voor de Rotterdammers, denkt dat Toornstra geslachtofferd gaat worden. "Een leuke speler die Toornstra, maar als Feyenoord naar het next level wil, is hij eigenlijk één van de eersten die vervangen zouden moeten worden. Özyakup liet bij zijn eerste optreden meteen zien hoe goed hij is. (...) Özyakup lijkt me iemand die de ploeg nu al beter maakt."

Het is Feyenoord niet gelukt een optie tot koop op te nemen in het huurcontract van Özyakup. "Dat is jammer, maar voor de komende maanden kan hij van veel waarde zijn. Als Feyenoord zondag in Alkmaar van AZ wint, zie ik de ploeg nog dicht bij de titel komen. Ajax is zonder Daley Blind en Hakim Ziyech echt een stuk minder. En nu zal Quincy Promes weer een tijdje ontbreken", sluit Stafleu af.