'Bang' PSV aangepakt: 'Het leek alsof één van de onderste clubs naar Ajax ging'

'Bang' PSV aangepakt: 'Het leek alsof één van de onderste clubs naar Ajax ging'

04-02-2020 08:16
89

Kenneth Perez vindt het schrijnend om te zien hoe PSV voor de dag kwam in de topper tegen Ajax in de Eredivisie. De Eindhovenaren zakken momenteel door de ondergrens, stelt de Deense analist bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Als je de selectie van PSV vergelijkt met FC Utrecht en Vitesse dan moeten ze toch beter voor de dag kunnen komen dan nu gebeurt?", aldus Perez. "Het leek alsof één van de onderste clubs naar Ajax ging. Daar moet toch meer uit te halen zijn? Ik snap wel dat niemand met zelfvertrouwen voetbalt. Iedereen is gefrustreerd en speelt 'bangerig'. Maar je bent wel PSV. Het verval is wel heel opvallend."

PSV verkocht Steven Bergwijn en moet Donyell Malen met een blessure missen. Daardoor komt veel druk op de jonge schouders van Mohamed Ihattaren terecht om voorin het verschil te maken. "Gakpo vind ik ook nog wel een leuke speler", stelt Perez. "Maar Lammers komt net terug. Je moet nog zien of hij die stap van Heerenveen naar PSV kan maken. En Bruma… Ik snap er echt helemaal niets van. Dat is een Portugees international."

Kees Kwakman vond Sparta een betere indruk maken dan PSV in de Johan Cruijff Arena. "Sparta voetbalde meer dan PSV. Die hadden meer kansen en ze hadden echt een idee. En bij PSV gewoon niet."