'Barcelona-voorzitter Bartomeu in gesprek met Abidal, ontslag lijkt uitgesloten'

'Barcelona-voorzitter Bartomeu in gesprek met Abidal, ontslag lijkt uitgesloten'

05-02-2020 19:04 Laatste update: 19:06
16

Onrust bij FC Barcelona na de uitspraken van Lionel Messi aan het adres van technisch directeur Eric Abidal. De voormalig Barcelona-speler gaf aan dat sommige spelers bij de club niet alles gaven voor de inmiddels vertrokken Ernesto Valverde. Voorzitter Josep Maria Bartomeu maakt er geen groot issue van.

Volgens meerdere Spaanse media, waaronder SPORT en Esport3, probeert Bartomeu de ontstane situatie op te lossen. De voorzitter wil om tafel met Abidal, maar van het feit dat hij de technisch directeur wil ontslaan is niets waar. Het is de bedoeling dat Abidal en Messi het gesprek aangaan om het meningsverschil bij te leggen. 

Een tussentijds vertrek bij Barcelona lijkt dus niet aan de orde voor Abidal, maar in Spanje wordt wel verwacht dat de Fransman aan zijn laatste seizoen bij de club bezig is. Zo is er kritiek op het spelersbeleid van Abidal.

Abidal heeft het ondertussen nog druk genoeg, nu Barcelona via een dispensatieregeling nog een extra aanvaller mag halen. Ángel Rodríguez, de spits van Ajax-opponent Getafe, wordt nadrukkelijk genoemd in Camp Nou.