Advocaat vreest wind en doet beroep op KNVB: 'Je weet dat het komt...'

Advocaat vreest wind en doet beroep op KNVB: 'Je weet dat het komt...'

07-02-2020 16:26
88

Dick Advocaat maant de KNVB om spoedig een beslissing te nemen over het doorgaan van de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AZ. De Eredivisie-topper in Alkmaar van zondag kan in het geding komen door een storm die over Nederland raast.

"Nu weet je dat het komt. Daar moeten ze zaterdag wel een beslissing over nemen", stelt Advocaat vrijdag op de persconferentie. Het lijkt er desondanks op dat de voetbalbond pas zondag, op de dag van de wedstrijd, de knoop doorhakt. "Dat is de KNVB...", verzucht de oefenmeester van de Rotterdammers.

"We gaan ervan uit dat het gespeeld wordt", vervolgt Advovaat, die wel een kanttekening plaatst. "Ik heb daar ook gewerkt (bij AZ, red.) en als het waait, dan waait het aardig. Ook zonder windkracht 7. Het moet goed gemonitord worden en dan moeten ze een beslissing nemen. Ze moeten goed kijken wat de verwachtingen zijn."

De Kleine Generaal springt ook in de bres voor de fans. "Het gaat natuurlijk ook om het publiek. Het is op dit moment een stadion zonder daken, dus dat wordt voor die mensen natuurlijk ook moeilijk. Maar de geleerden zullen toch wel weten wat er gedaan moet worden…"