Dolgelukkige Drenthe vindt voetbalgeluk in Werkendam: 'Verleden achter me gelaten'

Dolgelukkige Drenthe vindt voetbalgeluk in Werkendam: 'Verleden achter me gelaten'

08-02-2020 07:49
39

Royston Drenthe werd een mooie voetbalcarrière voorspeld, nadat hij na een sterk jeugd-EK van Feyenoord vertrok naar Real Madrid. Tegenwoordig speelt hij zijn potjes voor Kozakken Boys, maar de linkspoot is alsnog dolgelukkig.

Ondanks alle prachtige stadions waarin Drenthe ooit speelde, vindt hij het heerlijk om gewoon blessurevrij het spelletje te kunnen spelen. "Het belangrijkste is dat ik weer fit en aangescherpt ben. Mede dankzij de fysio's rond de club. Maar ook omdat ik zelf honderd procent gegeven heb. Je weet dat het op deze leeftijd wat meer energie kost, maar als je op dit niveau aan de bak wil zal je toch echt alles moeten geven. Het komt niet vanzelf, je moet er enorm veel energie in stoppen", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Drenthe scoorde afgelopen weekend op sportpark De Boshoek de winnende treffer voor zijn Kozakken Boys, toen het op bezoek ging bij HHC Hardenberg, dit tot dolle vreugde van middenvelder: 'Dat laat zien dat je toch nog liefhebber bent. Ik ben een aanpasser. Als ik er voor kies ergens te gaan voetballen vind ik dat je normaal moet doen en niet het stukje moet meenemen wat je al hebt meegemaakt."

De oud-Feyenoorder blijft bescheiden in zijn rol. "Je moet worden beloond voor prestaties en ik vind het op basis van wat ik tot nu toe heb gepresteerd flauwekul om een beloning te krijgen. Zo ben ik opgevoed en dat is waarvoor ik nog steeds voetbal. Nu ben ik fit en kan ik het laten zien", stelt Drenthe, die binnenkort ook in een televisieserie te zien zal zijn. "Iedereen wil natuurlijk weten waar dat over gaat. Vanwege contracten mag ik dat niet zeggen, maar het zit eraan te komen."