Verbazing om gedreven Memphis: 'Dat moest ik bekopen met een kunstknietje'

Verbazing om gedreven Memphis: 'Dat moest ik bekopen met een kunstknietje'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 16:48ma 10-02-2020 om 16:48

Laatste update: maandag 10 februari 2020 om 16:57ma 10-02-2020 om 16:57

Jan Boskamp verwondert zich over de revalidatie van Memphis Depay. De 25-jarige aanvaller van Olympique Lyon scheurde in december zijn voorste kruisband af, maar hij plaatst nu alweer video's waarin te zien is hoe hij aan zijn herstel werkt.

"Hij is gedreven om het EK te halen en wil dat aan de buitenwereld laten zien. Hij heeft in ieder geval karakter. Zijn instelling is fantastisch", zegt Boskamp tegen VTBL. "Natuurlijk vraag ik me af of dat allemaal wel kan, zo snel al na een kruisbandblessure. Ik snap zijn club Olympique Lyon ook, want zij betalen hem."

"Maar je kunt het beestje niet veranderen", vervolgt de analist. "Als Memphis een zeker doel voor ogen heeft, dan is hij daar - denk ik - moeilijk van af te brengen. En hij voelt het zelf het beste, hè. Hoe het zit met zijn knie. Hij bepaalt."

Wel heeft Boskamp een waarschuwing voor de Oranje-international. "Ik heb het zelf ook meegemaakt. Drie weken na een meniscusoperatie was ik weer wedstrijden aan het voetballen. Dat moest ik twintig jaar later wel bekopen met een kunstknietje, haha! Ik hoop dat het voor Memphis beter afloopt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws