Vitesse-nieuweling geniet in Arnhem: 'Het niveau in de Eredivisie is veel hoger'

Vitesse-nieuweling geniet in Arnhem: 'Het niveau in de Eredivisie is veel hoger'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 07:24di 18-02-2020 om 07:24

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 07:28di 18-02-2020 om 07:28

Sondre Tronstad verruilde het Noorse FK Haugesund in januari voor Vitesse en voelt zich al snel op zijn plaats in Arnhem. De Noor krijgt veel lof over zijn spel na de eerste wedstrijden in Nederland.

Tronstad is blij met hoe het de eerste wedstrijden gaat bij Vitesse, dat hem voor zo'n 600.000 euro binnenhaalde. "Ik ben blij dat de start goed is. Ik ben nieuw, het niveau in de Eredivisie is hoger dan in Noorwegen. Dan is alles toch even afwachten. Maar ik voel me kiplekker", aldus de nieuwkomer in gesprek met De Gelderlander.

Als middenvelder ziet Tronstad zichzelf als een speler die voor de controle moet zorgen bij Vitesse. "Dat is eenvoudig voetballen. Het spel verplaatsen. De wisselwerking met Matus is meteen al goed. Met de hele groep. Ik ben hartstikke goed in de selectie opgenomen. Er is vanaf de start al een klik."

Ondanks zijn goede start bij Vitesse is de Noor ook kritisch nadat hij in het thuisduel met sc Heerenveen schuldig was aan een tegendoelpunt. "Dat was gewoon mijn fout. Klaar. Ik ben dan wel blij dat de schade wordt weggepoetst. Dan is dit een smet op de wedstrijd voor mij. Maar meer ook niet. Ik zie de veerkracht in het team. En het spel. Dat was de vorige weken niet best. Maar tegen Heerenveen hebben we in fases echt wel goed voetbal laten zien. Dat is echt genieten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws