'Ajax is voor dat soort jongens goede stap voordat je stap naar buitenland maakt'

'Ajax is voor dat soort jongens goede stap voordat je stap naar buitenland maakt'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 11:15vr 21-02-2020 om 11:15

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 12:12vr 21-02-2020 om 12:12

Reinier Robbemond had in de jeugd bij AZ zowel Calvin Stengs als Myron Boadu onder zijn hoede. De trainer geeft aan dat een stap naar Ajax misschien wel het beste zou zijn voor de twee AZ-spelers, voordat een stap naar het buitenland overwogen moet worden.

Stengs is dit seizoen een van de uitblinkers in Alkmaar, maar toen hij nog in de jeugdopleiding speelde, waren er twijfels. "Calvin is natuurlijk een fantastisch verhaal", vertelt Robbemond in gesprek met NH Nieuws. "Er is heel veel twijfel over hem geweest, maar bij een aantal mensen ook niet. Die mensen hebben zich steeds maar weer hard gemaakt voor Calvin, waardoor hij toch kon blijven."

Mochten Stengs en Boadu een stap gaan maken na dit seizoen, dan ziet Robbemond in Ajax een goede vervolgstap. "Uiteindelijk is - hoewel AZ het fantastisch doet - Ajax natuurlijk de grotere club. Qua historie, qua begroting en het grootste verschil is de druk. Bij Ajax moet je gewoon iedere week presteren. Dat doet ook iets met je als speler."

"Daarin is Ajax voor dat soort jongens wel een goede stap voordat je de stap naar het buitenland maakt", vervolgt Robbemond. "De stap naar het buitenland is daarnaast voor heel veel jongens ook verschrikkelijk moeilijk. Daar moet je ook presteren. Vanuit Ajax ergens binnenkomen of vanuit AZ ergens binnenkomen, dat is ook een verschil."

Poll

Moet AZ Boadu en Stengs laten gaan bij interesse van Ajax?

(2903 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws