Rijkaard 'heeft niets meer toe te voegen aan het vak': 'Mooi geweest zo'

Rijkaard 'heeft niets meer toe te voegen aan het vak': 'Mooi geweest zo'

04-03-2020 07:16 Laatste update: 10:48
50

Een actieve rol binnen de voetbalwereld is voor Frank Rijkaard een gesloten boek. De voormalig Oranje-international was in 2013 voor het laatst werkzaam als trainer, bij Saoedi-Arabië, en besloot na zijn vertrek te stoppen.

"Ik geniet zeker van de herinneringen, maar in het voetbal zie je me niet meer terug", begint Rijkaard in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Bang dat hij de voetbalwereld gaat missen, is hij niet. "Het heeft me veel gebracht, ik heb er vriendschappen aan over gehouden, maar ik mis het niet. Ik volg het voetbal als een gemiddelde liefhebber. Op afstand."

Rijkaard was veertien jaar als trainer actief, naar eigen zeggen 'best lang'. "Toen ik begon, wist ik al: dit ga ik niet tot in de lengte der jaren doen. Het was boeiend, ik ben hartstikke blij dat ik het heb meegemaakt, maar ik heb voor mijn gevoel niks meer toe te voegen aan het vak. Iemand als Dick Advocaat? Ik vind het fantastisch dat hij nog zoveel energie kan opbrengen. Dat bewonder ik echt. Maar voor mij hoeft het niet. Nee, het duurde niet lang om me dat te realiseren. Ik wist jaren geleden al: het is mooi geweest zo", sluit Rijkaard af.