'Overmars moet ingrijpen als Ten Hag besluit Álvarez uit elftal te knikkeren'

'Overmars moet ingrijpen als Ten Hag besluit Álvarez uit elftal te knikkeren'

07-03-2020 18:34
125

Hoewel Edson Álvarez een strafschop veroorzaakte in het duel met FC Utrecht in de halve finale van de KNVB Beker, moet hij het vertrouwen krijgen bij Ajax. Dat stelt Henk Spaan, die de Mexicaan verder een degelijke indruk vond maken.

'Álvarez speelde 134 wedstrijden voor de Mexicaanse club América en 30 interlands. Toch is hij pas 22 jaar', schrijft Spaan in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool. 'Tegen FC Utrecht kreeg hij weer eens een kans van Ten Hag. Zoals gewoonlijk begon hij nerveus en dieselde zich daarna de wedstrijd in. Hij speelde goed.'

'Als Ten Hag uit de dubieuze penalty de conclusie trekt Edson weer uit het elftal te knikkeren, zou Overmars moeten ingrijpen. Pure kapitaalvernietiging zou het zijn', aldus Spaan. Álvarez kreeg tegen de Domstedelingen weer eens de voorkeur boven Perr Schuurs. Wie er zaterdagavond in het competitieduel met sc Heerenveen in de basis begint is nog onduidelijk.

Overigens kreeg Álvarez vrijdag een welkome opsteker. Zijn vrouw en kind hebben eindelijk een verblijfsvergunning en zijn inmiddels in Amsterdam, liet de mandekker via Instagram weten.