KNVB volgt corona-situatie: 'We houden er rekening mee dat het kan gaan gebeuren'

KNVB volgt corona-situatie: 'We houden er rekening mee dat het kan gaan gebeuren'

09-03-2020 15:46 Laatste update: 15:55
123

De KNVB beraadt zich over eventuele maatregelen met betrekking tot het coronavirus. In het buitenland worden diverse voetbalwedstrijden afgelast of zonder publiek gespeeld, maar in Nederland is daar nog geen sprake van.

De voetbalbond wacht af in hoeverre de autoriteiten het nodig achten om zonder publiek te gaan voetballen. "Het zou wel snel kunnen omslaan", laat een woordvoerder van de KNVB weten tegenover het ANP, opgetekend door onder meer het Algemeen Dagblad. "Het komt steeds dichterbij en we houden alles scherp in de gaten."

In Frankrijk is bepaald dat alle wedstrijden voorlopig achter gesloten deuren worden gespeeld en ook in Duitsland lijkt het erop dat de Bundesliga voorlopig verder zal gaan zonder fans. "We houden er rekening mee dat het ook in Nederland kan gaan gebeuren, maar vooralsnog volgen we de maatregelen van de Nederlandse overheden", laat de woordvoerder weten.

Dinsdag zal de Champions League-wedstrijd tussen Valencia en Atalanta in Mestalla zonder publiek gespeeld gaan worden. Ook de return tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund wordt in een leeg stadion afgewerkt.