'Meesterzet' van Feyenoord: 'Met Van Persie geef je het hele elftal een boost'

10 maart om 07:36
Laatste update: 10 maart om 11:03

Robin van Persie is als spitsentrainer terug bij Feyenoord. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal gaat in Rotterdam aan de slag met Róbert Boženík en dat zorgt voor positieve reacties.

Peter van Vossen is enthousiast over de nieuwe rol voor Van Persie. "Een meesterzet. Met Van Persie erbij op het trainingsveld geef je het gehele elftal een extra boost", aldus de voormalig Feyenoord-aanvaller in gesprek met de Volkskrant. "De omschrijving spitsentrainer is dan ook een beetje flauwekul. Ik denk dat Advocaat een staf aan het formeren is voor volgend seizoen. Het lijkt op een beleid, met Advocaat en technisch directeur Arnesen die nadenken over de toekomst van Feyenoord."

"Voor Van Persie is het toch prachtig dat je ervaring kan opdoen onder Advocaat", vervolgt Van Vossen, die aan nog een clubicoon denkt voor de technische staf. "Je moet gaan denken aan een nieuwe lichting met hem en Dirk Kuijt. Die zijn recentelijk nog van waarde geweest voor de club. Ik denk dat Feyenoord ze in de toekomst nog meer bij de staf gaat betrekken."

Ook Piet Keur, eveneens oud-speler van onder meer Feyenoord, denkt dat de Rotterdammers in de persoon Van Persie een goede toevoeging van de staf hebben gevonden. "Met al zijn ervaring kan hij zoveel overbrengen, over het afmaken van kansen en het kiezen van bepaalde looplijnen. Als ik de kans had gehad om samen met Van Persie te trainen, dan was ik daar heel erg blij mee geweest."