Koeman wacht 'coronanieuws' af: 'Iedereen praat en denkt het te weten'

Koeman wacht 'coronanieuws' af: 'Iedereen praat en denkt het te weten'

11-03-2020 12:59
19

Ronald Koeman houdt zich op de vlakte over de mogelijke uitbraak van het coronavirus. De bondscoach van Oranje maakte woensdag zijn voorselectie voor de komende interlandperiode bekend en mag binnenkort weer zijn uit alle windstreken afkomstige internationals begroeten.

Een groot aantal Oranje-spelers komt over uit Italië, waar het maatschappelijk leven totaal is ontwricht door de epidemie. Koeman houdt er rekening mee dat hij medische voorzorgsmaatregelen moet treffen, maar wacht vooral het advies van de experts af. "Iedereen praat en iedereen denkt het te weten. Maar ik heb de wijsheid niet in pacht en de KNVB ook niet. We wachten dus af wat de autoriteiten uiteindelijk beslissen en daar gaan we in mee", laat hij weten via het YouTube-kanaal van de voetbalbond.

In Europa gaan stemmen op om het EK uit te stellen, maar Koeman gaat er voorlopig van uit dat Oranje 'gewoon' aan zal treden in juni. Voordat het zover is, wachten de oefeninterlands met Spanje en de Verenigde Staten van eind maart. "Buiten de echte voorbereiding op het EK, die op 18 mei begint, zijn er weinig momenten om ons voor te bereiden. Dit is weer even bij elkaar zijn, twee wedstrijden spelen, een aantal trainingen en ons verder ontwikkelen."