Pastoor: 'Heb mijn zieke moeder bezocht, maar hou zeker vijf meter afstand'

Pastoor: 'Heb mijn zieke moeder bezocht, maar hou zeker vijf meter afstand'

15-03-2020 18:20
19

Alex Pastoor probeert de spelers van het Oostenrijkse SCR Altach fit te houden, maar vraagt zich af of dat wel mogelijk is. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus mag er voorlopig niet gevoetbald worden.

"Zaterdag ben ik teruggereden naar Nederland en heb ik mijn zieke moeder bezocht. Ik hou zeker vijf meter afstand met een sjaal voor m'n mond, want ik ben als de dood dat ik wat over zou kunnen brengen op haar. Dan is het meteen gepiept", zegt Pastoor tegen RTV Rijnmond.

De spelers van Altach hebben een trainingsschema meegekregen van Pastoor. "Ik heb tegen de spelers gezegd dat we niet weten hoe lang dit duurt, maar dat we wel gaan proberen om de boog een beetje gespannen te houden en dat we fysiek hebben opgebouwd niet zomaar door het putje laten stromen. Ze moeten vooral flexibel zijn omdat de situatie ieder moment kan veranderen."

"Ik heb het volledige vertrouwen in de spelers. Het is hetzelfde als wanneer je een programma meegeeft in de winterstop. Je weet dat een deel z'n kont ermee afgeeft. Dat percentage neem ik op de koop toe, maar ik geloof niet dat de spelers dit programma weg zullen gooien. We controleren het niet, maar geven ze wel een horloge mee. We zouden het dus wel kunnen controleren."