'Ik vraag me af of we op 6 april weer kunnen spelen, die kans lijkt me erg klein'

'Ik vraag me af of we op 6 april weer kunnen spelen, die kans lijkt me erg klein'

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2020 om 22:51zo 15-03-2020 om 22:51

Marcel Brands verwacht niet dat er op 6 april, de dag dat alle maatregelen tegen het coronavirus aflopen, weer gevoetbald kan worden. De directeur voetbalzaken van Everton vraagt zich daardoor af hoe de competities afgemaakt kunnen worden.

Het één en ander zal volgens Brands samenhangen met het verdere verloop van de Europese clubtoernooien. "Het zal nauw verband houden met de Europa League en de Champions League, waardoor het heel lastig is om te voorspellen wat er gaat gebeuren", zegt hij tegenover Ziggo Sport. "Als die toernooien ruimte bieden zouden de nationale competities afgemaakt kunnen worden."

Toch denkt Brands niet dat er over drie weken weer gevoetbald kan worden in de diverse competities. "Ik vraag me af of we op 6 april weer kunnen voetballen, die kans lijkt me eigenlijk erg klein. Dat zal de komende tijd nog wel even afwachten worden."

Lang leek het erop dat Everton dit weekend 'gewoon' in actie zou komen in de Premier League, maar dan zonder publiek. Uiteindelijk ging de Engelse competitie na een aantal coronagevallen in Engeland ook overstag en werden de wedstrijden afgelast. De selectie van The Toffees zit ook in quarantaine omdat een speler corona-symptomen vertoonde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws