'Barcelona vroeg mij om te wachten, maar ik had mijn woord al gegeven'

'Barcelona vroeg mij om te wachten, maar ik had mijn woord al gegeven'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 19:43za 21-03-2020 om 19:43

Laatste update: zaterdag 21 maart 2020 om 20:01za 21-03-2020 om 20:01

Dani Olmo verruilde Dinamo Zagreb in januari voor RB Leipzig, maar hij stond ook in de belangstelling van FC Barcelona. De aanvallende middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij de Spaanse kampioen, maar was niet overtuigd van de Catalaanse pogingen om hem terug te halen.

"Ik had meerdere aanbiedingen. Niet alleen uit Spanje, maar ook uit Italië en Engeland", laat Olmo weten aan Mundo Deportivo. "Leipzig deed echter het meest zijn best. De sportief directeur zocht mij op in Zagreb en de coach (Julian Nagelsmann, red.) belde mij op, omdat hij mij graag wilde. Dat was heel belangrijk voor mij."

"Het project dat Leipzig mij schetste werd nergens anders voorgesteld", vervolgt de 21-jarige Spanjaard, die in november debuteerde voor het nationale elftal. "Ik wist daardoor zeker dat dit de beste optie was. Ik heb het pad dat ik wil bewandelen duidelijk voor ogen en weet wat ik moet doen om te slagen."

Dat pad loopt voorlopig niet via Barcelona. Olmo genoot zijn jeugdopleiding in Catalonië, maar vertrok op jonge leeftijd naar Dinamo Zagreb om ervaring op te doen in een eerste elftal. De Spaanse kampioen probeerde hem de afgelopen maanden ook terug te halen, zij het halfslachtig. "Ze spraken in november met mijn zaakwaarnemer alsof ze snel wilden handelen, maar daarna stelden ze alles uit om de één of andere reden."

Toen Olmo eind januari dichtbij een transfer naar de Bundesliga was, trok Barça opnieuw aan de bel. "Ze vroegen mij te wachten toen ze hoorden dat ik bijna akkoord was met Leipzig, maar ik had mijn woord al gegeven. Ik wilde naar een club die nu en in de toekomst een project had voor mij. Leipzig bood dat, andere clubs niet. Ik ging naar het team dat het meest volhardend was en het meest liet zien dat ze van mij houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws