Voor spelers onder de echte top zal niet meer dezelfde prijs betaald worden

"Voor spelers onder de echte top zal niet meer dezelfde prijs betaald worden"

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 11:06ma 23-03-2020 om 11:06

De gevolgen van de coronacrisis zullen ook in de voetbalwereld groot zijn. Dat voorspelt de Duitse sporteconoom Christoph Breuer, die denkt dat de transferbedragen flink omlaag gaan.

Voetbalclubs zullen door de huidige crisis, waarin alle wedstrijden en trainingen geschrapt zijn, financiële verliezen lijden. Dat heeft invloed op de transferprijzen. "Daarin wordt zeker een deuk verwacht", aldus Breuer bij Het Laatste Nieuws. "Zeker voor spelers onder de echte top, zal niet meer de volledige prijs betaald worden."

Volgens de Duitser ontsnappen enkel de beste spelers ter wereld aan de gevolgen van de crisis. "De marktwaarde van de echte supersterren zal min of meer stabiel blijven", stelt hij. "Zij zijn van grote waarde voor hun clubs, die bovendien financieel erg krachtig zijn omdat zij rijke investeerders hebben. Mogelijk komen zij de crisis zelfs zonder kleerscheuren door."

Voor de meerderheid van de Europese voetbalclubs zullen er dus rode cijfers genoteerd worden. Breuer zoekt oplossingen om dat verlies te compenseren. "Clubs kunnen eventueel met kleinere selecties werken en daarnaast moeten zij individueel kijken hoe zij de kosten naar omlaag kunnen halen", besluit de Duitser.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws