Derksen krijgt tegengas na Feyenoord-claim: 'misverstand' rond Advocaat

Derksen krijgt tegengas na Feyenoord-claim: 'misverstand' rond Advocaat

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 12:22wo 25-03-2020 om 12:22

Het nieuws dat Feyenoord-trainer Dick Advocaat niet met assistent John de Wolf wilde werken, berust op een misverstand. Dat meldt Voetbal International woensdag.

De Wolf zette vorige week zijn handtekening onder een nieuw contract bij Feyenoord, maar volgens Johan Derksen had het niet veel gescheeld of de assistent-trainer was helemaal niet bij Feyenoord aan de slag gegaan. "Advocaat wilde John de Wolf niet als assistent. Die wilde een ander meenemen", aldus Derksen bij Veronica Inside.

'Het is een misverstand dat Advocaat op voorhand tegen De Wolf was', schrijft VI woensdag. Advocaat stapte vijf maanden geleden in bij Feyenoord en wilde naast Cor Pot nog een 'eigen' assistent meenemen, terwijl het in De Kuip beleid is dat de nieuwe hoofdtrainer slechts één rechterhand mag kiezen. Sjaak Troost, ad interim technisch directeur bij de Rotterdamse club, kwam vervolgens met De Wolf en daar ging Advocaat snel mee akkoord.

De samenwerking tussen Advocaat en De Wolf liep vervolgens dermate goed, dat de 72-jarige trainer van Feyenoord zelf ook graag door wilde met zijn assistent. Feyenoord verloor sinds de entree van de nieuwe technische staf nog geen enkele Eredivisie-wedstrijd en is koplopers Ajax en AZ tot zes punten genaderd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws