'Alsof Ajax bewust zegt: we moeten stoppen, want dan zijn we kampioen. Onzin'

'Alsof Ajax bewust zegt: we moeten stoppen, want dan zijn we kampioen. Onzin'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 11:15za 04-04-2020 om 11:15

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 12:31za 04-04-2020 om 12:31

Rafael van der Vaart neemt het op voor Ajax-directeur Marc Overmars en snapt de ophef die is ontstaan naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf niet. Overmars deed een oproep om het Eredivisie-seizoen per direct te beëindigen, maar kreeg veel kritiek omdat dat vooral in het belang van Ajax zou zijn.

Ajax staat momenteel op doelsaldo bovenaan en gaat met deze stand de Champions League in. Overmars heeft er dus wel degelijk baat bij als de competitie niet meer wordt afgemaakt. Van der Vaart neemt het voor hem op. "Ik vind dat we het simpel moeten houden. Het is net alsof Ajax bewust zeg: we moeten stoppen, want dan zijn we kampioen. Dat is natuurlijk de grootste onzin die er is", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal Live.

"Het gaat om de gezondheid. Het moment is nooit goed. Ik denk dat de clubs voetbal gewoon niet belangrijker vinden dan de gezondheid van de mensen in Nederland. Laten we nu dan zeggen: stop ermee en ga verder in het nieuwe seizoen. Mensen wijzen nu naar Ajax. Het zal mij een worst zijn. Ik vind dat ze moeten stoppen."

Van der Vaart vraagt zich af of de Eredivisie wel afgemaakt kan worden. "Je komt ook in tijdnood met vakantie etc., want er komt straks een nieuw seizoen. Des te groter is de kans dat er niet meer gevoetbald kan worden. Als iedereen zegt dat het niet belangrijk is moet je gewoon zeggen: we kappen ermee."

Ondertussen dreigt de UEFA met uitsluiting van Europees voetbal als competities niet worden afgemaakt. "De UEFA heeft ook zijn eigen belang", zegt Pierre van Hooijdonk daarover. "Als bonden besluiten om zelf de knuppel in het hoenderhok te gooien, dan komt de UEFA enorm in de problemen met de Champions League en Europa League. Daar ligt een belang en daarom voeren ze de druk op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws