FC Twente zwaait Nakamura tijdelijk uit: 'Twee seizoenen achter elkaar gespeeld'

FC Twente zwaait Nakamura tijdelijk uit: 'Twee seizoenen achter elkaar gespeeld'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 17:25do 09-04-2020 om 17:25

FC Twente-aanvaller Keito Nakamura heeft toestemming gekregen om naar zijn geboorteland Japan af te reizen. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft het nieuws bevestigd tegenover TC/Tubantia.

Doordat de groepstraining van de Tukkers voorlopig niet hervat lijkt te worden, heeft Nakamura permissie gekregen om op het vliegtuig te stappen. Daar kan hij uitrusten na een slopend voetbaljaar. "Hij heeft bijna twee seizoenen achter elkaar gevoetbald", aldus Van Leeuwen. De negentienjarige buitenspeler speelde op 20 juli zijn voorlopig laatste wedstrijd voor Gamba Osaka – waar hij nog steeds onder contract staat – en maakte op 3 augustus alweer zijn Eredivisie-debuut tijdens FC Twente-PSV.

Nakamura heeft in Japan echter ook de mogelijkheden om door te trainen, als hij de batterij eenmaal opgeladen heeft. "Bovendien heeft de Japanse voetbalbond trainingsmogelijkheden gefaciliteerd voor Japanse voetballers in Europese dienst."

Wanneer hij weer terug naar Overijssel zal gaan, is nog onduidelijk. De KNVB sprak eerder deze week de intentie uit om medio juni de competities te hervatten: in dat geval mogen de clubs in mei weer gaan trainen. Het kabinet en het RIVM zullen eind april echter bepalen of dit haalbaar is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws