Politie moet training Rekik in de gaten houden: 'We houden ons er goed aan'

Politie moet training Rekik in de gaten houden: 'We houden ons er goed aan'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 22:53do 09-04-2020 om 22:53

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 22:57do 09-04-2020 om 22:57

Karim Rekik en zijn ploeggenoten van Hertha BSC hebben de groepstraining hervat. Aangezien de huidige coronamaatregelen ook in Duitsland nog van kracht zijn, moeten de spelers echter nog steeds afstand van elkaar houden, ook op het trainingsveld.

Het levert bijzondere beelden op, vertelt Rekik aan het Eindhovens Dagblad: de trainingssessie van Hertha werd gadegeslagen door een handvol politieagenten. "We zijn als voetballers gewend aan politiebusjes, maar nu stond er eentje bij onze training en keek een agent of we ons wel aan de regel houden om anderhalve meter uit elkaar te blijven", aldus de 25-jarige centrale verdediger. "Daar houden we ons goed aan."

De spelers mogen echter niet met elkaar in contact komen, waardoor er voorlopig geen duels uitgevochten kunnen worden op de training. "In de trainingen zijn er veel oefeningen die normaal gesproken horen bij de voorbereiding op een nieuw seizoen", aldus Rekik, die net twee weken quarantaine achter de rug heeft. "We mogen sinds deze week weer op de club trainen en doen dat in drie groepen van acht, die om het uur aanwezig zijn."

De Duitse clubs hebben de afgelopen dagen gewerkt aan plannen om de competitie in mei te hervatten, mits de autoriteiten daarvoor toestemming geven. Voor veel clubs is dit bittere noodzaak: alleen als de tv-gelden weer betaald worden, kunnen ze een faillissement afwenden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een hervatting van de Bundesliga in lege stadions, zie jij het zitten?

(2877 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws