'Van Dijk, De Ligt, Memphis, De Jong, de beste spelers zie je in de Eredivisie'

'Van Dijk, De Ligt, Memphis, De Jong, de beste spelers zie je in de Eredivisie'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 07:10vr 10-04-2020 om 07:10

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 07:16vr 10-04-2020 om 07:16

De Eredivisie is de ultieme springplank naar de wereldtop. Dat stelt sportmarketeer Bob van Oosterhout, die vindt dat er minder geklaagd moet worden over het niveau.

"Ik hoor mensen in het voetbal regelmatig klagen over de zwakte van de Eredivisie", aldus Van Oosterhout, baas van Triple Double, in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Die zijn niet realistisch. We hebben namelijk een geweldige competitie die bijna ieder jaar spannend is."

Van Oosterhout noemt de Eredivisie de 'ultieme springplank naar de Europese en dus wereldtop'. "Dat gaat van Ibrahimovic tot Ronaldo, van Romário tot Suárez en van Van Nistelrooy tot Van Basten. En het gebeurt nog steeds. Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Memphis Depay en Frenkie de Jong. De allerbeste voetballers zie je in de Eredivisie. Alleen een paar jaar eerder, maar ze zijn hier."

"En de wereld is natuurlijk wat kleiner geworden", vervolgt hij. "Wij kunnen van alles willen als Eredivisie, maar de jonge voetbalfans zien ook alles van Ronaldo en Messi. Die zijn veel dichterbij gekomen dan tien jaar terug. We zullen nooit de Premier League of de Bundesliga zijn. Het verschil zal blijven. Niet dat we erin moeten berusten, maar een beetje meer realiteitszin zou geen kwaad kunnen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws